Naropin 7,5mg/ml Amp 5x 20ml

Op voorschrift
Geneesmiddel
Niet op voorraad

Onze Leveringsmethodes:

Afhalen in de apotheek of aan de automaat

Levering via bpost

Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaren buiten bereik van kinderen, lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw arts of apotheker. In geval van bijverschijnselen, neem contact met uw huisarts.

Geneesmiddelen zijn geen gewone producten. Ze kunnen nooit teruggenomen of geruild worden. De wet verbiedt apothekers om ongebruikte geneesmiddelen terug te nemen. In het belang van uw veiligheid worden alle geneesmiddelen die u terugbrengt naar de apotheek gesorteerd bij de vervallen geneesmiddelen.

Gebruik
  • Dosissen: tabel zie bijsluiter

Toedieningswijze

  • Voorzichtig aspireren voor en tijdens de injectie om intravasculaire injectie te voorkomen
  • Wanneer een grote dosis van ropivacaïnehydrochloride epiduraal geïnjecteerd moet worden, is een testdosis van 3-5 ml lidocaïne 2 % met adrenaline (1:200000) aanbevolen. Een onopzettelijke intravasculaire injectie kan zo herkend worden aan een tijdelijke versnelling van de hartslag en een accidentele intrathecale injectie aan tekenen van een spinale blok
  • Ropivacaïnehydrochloride moet traag of in stijgende doses geïnjecteerd worden, bij een snelheid van 25-50 mg/min, onder nauwlettende observatie van de vitale functies van de patiënt en verbaal contact moet onderhouden worden. Als toxiciteitssymptomen optreden, moet de injectie onmiddellijk gestopt worden
  • De epidurale blok kan max. 3 dagen duren
Indicatie

Chirurgische anesthesie

  • Epiduraal blok voor chirurgie, met inbegrip van een keizersnede
  • Majeure zenuwbloks
  • Locoregionaal blok
Contra indicatie

Overgevoeligheid voor ropivacaïne of voor andere lokale anesthetica van het amide-type.
Men dient rekening te houden met algemene contra-indicaties met betrekking tot de epidurale anesthesie, ongeacht het gebruikte lokale anestheticum.
Regionale anesthesie door intraveneuze toediening.
Paracervicale anesthesie bij de bevalling.
Hypovolemie.

Gegevens
CNK1278365
FabrikantenAspen Pharma
MerkenAspen Pharma
Breedte124 mm
Lengte150 mm
Diepte55 mm
Hoeveelheid verpakking5
Bijsluiter