Clarinase Repetabs 14

Op voorschrift
Geneesmiddel
Schriftelijke aanvraag
Op voorraad

Onze Leveringsmethodes:

Afhalen in de apotheek of aan de automaat

Levering via bpost

Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaren buiten bereik van kinderen, lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw arts of apotheker. In geval van bijverschijnselen, neem contact met uw huisarts.

Geneesmiddelen zijn geen gewone producten. Ze kunnen nooit teruggenomen of geruild worden. De wet verbiedt apothekers om ongebruikte geneesmiddelen terug te nemen. In het belang van uw veiligheid worden alle geneesmiddelen die u terugbrengt naar de apotheek gesorteerd bij de vervallen geneesmiddelen.

Gebruik

Volwassenen en kinderen > 12 jaar

  • Een tablet, 2 x per dag

Toedieningswijze

  • De tablet in zijn geheel doorslikken
  • Tijdens of buiten de maaltjiden
Indicatie

Seizoengebonden allergische rhinitis Wanneer dit gepaard gaat met nasale congestie.

Contra indicatie

Overgevoeligheid voor de werkzame stoffen of voor één van de in "Samenstelling" vermelde hulpstoffen of voor adrenerge geneesmiddelen.
Aangezien Clarinase Repetabs pseudo-efedrine bevat, is het eveneens gecontraïndiceerd bij patiënten die behandeld worden met irreversibele mono-amino-oxidase-remmers (MAO-remmers) of binnen 2 weken na het stopzetten van een dergelijke behandeling, en bij patiënten met:
- nauwe-hoekglaucoom,
- urineretentie,
- cardiovasculaire aandoeningen zoals ischemische hartziekte, tachyaritmie en ernstige hypertensie,
- hyperthyroïdie,
- antecedenten van hemorragische beroerte of met risicofactoren die de kans op hemorragischberoerte kunnen verhogen. Dit is te wijten aan de alfa-mimetische activiteit van pseudo-efedrine in combinatie met andere vasoconstrictoren zoals bromocripitine, pergolide, lisuride, cabergoline, ergotamine, dihydro-ergotamine of een ander decongestief geneesmiddel dat gebruikt wordt als een nasaal decongestivum, zowel langs orale als nasale weg (zoals fenylpropanolamine, fenylefrine, efedrine, oxymetazoline, nafazoline).

Gegevens
CNK0482778
FabrikantenBayer
MerkenBayer
Breedte65 mm
Lengte104 mm
Diepte34 mm
Hoeveelheid verpakking14
Bijsluiter