Etixx Iron 125 Aa 90t

Niet op voorraad

Onze Leveringsmethodes:

Afhalen in de apotheek of aan de automaat

Levering via bpost

Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaren buiten bereik van kinderen, lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw arts of apotheker. In geval van bijverschijnselen, neem contact met uw huisarts.

Geneesmiddelen zijn geen gewone producten. Ze kunnen nooit teruggenomen of geruild worden. De wet verbiedt apothekers om ongebruikte geneesmiddelen terug te nemen. In het belang van uw veiligheid worden alle geneesmiddelen die u terugbrengt naar de apotheek gesorteerd bij de vervallen geneesmiddelen.

Beschrijving

IJzer is een functionele component van hemoglobineen myoglobine, twee stoffen verantwoordelijk voor het transport en de opslag van zuurstof in ons lichaam. Daarnaast vervult ijzer ook een rol in het metabolisme en de energieproductie, via mitochondriale (oxidatieve) enzymen, en is het noodzakelijk voor erytropoëse (productie van rode bloedcellen), schildkliermetabolisme, neurale functie en immuunsysteem.

Het is geweten dat fysieke prestaties afhankelijk zijn van de efficiënte levering en gebruik van zuurstof. Alle mensen die op regelmatige basis hoog intensieve fysieke inspanningen leveren, hebben een hogere ijzerbehoefteen kunnen snel hun ijzerreservesuitputten. Een langdurig tekort aan ijzer leidt tot bloedarmoede (= anemie) en zal dus negatieve gevolgen hebben voor sportprestaties. Er zijn verschillende mogelijke oorzaken waarom een atleet kan kampen met een ijzertekort: 1) beperkte ijzerinname via de voeding, 2) lage biobeschikbaarheid en 3) buitensporig ijzerverlies of excretie. Het is aan te raden op regelmatige basis een bloedanalyse te laten uitvoeren door een sportarts om eventuele tekorten vast te stellen.

Het is geweten dat een ijzer beter wordt opgenomen indien bijvoorbeeld gecombineerd met vitamine C (bv. sinaasappel, citroen …) en minder goed wordt geabsorbeerd wanneer bijvoorbeeld ingenomen met cafeïnerijke producten (bv. koffie, thee) of calciumrijke producten (bv. melk, kaas).

Etixx Iron 125 AA maakt gebruik van een chelaatvorm (gebonden aan aminozuren) en is daardoor beter opneembaar. Dit supplement bevat bovendien vitamine C en B-vitaminen. Vit. B2 en B6 dragen bij aan extra energie bij vermoeidheid en vitamine B12 activeert de natuurlijke energie in het lichaam. Vitamine B3 en B6 dragen bij tot een betere synthese van hemoglobine. Vitamine B12 is noodzakelijk voor de volgroeiing van de rode bloedcellen. Mangaan stimuleert de synthese van EPO (Erytropoëtine en stimuleert de aanmaak van rode bloedcellen in het beenmerg).

Voor wie kan Etixx Iron 125 AA voordelig zijn?

Etixx Iron 125 AA is vooral geschikt voor duursporters die extra nood kunnen hebben aan ijzer (wielrennen, langeafstandslopen, triatlon ...). Daarnaast kan dit supplement nuttig zijn voor alle andere sporters die vermoeid zijn of minder energie hebben. Zeker ook aan te raden voor risicogroepen: vrouwen, vegetariërs/veganisten en atleten die een dieet volgen. Ook voor atleten die op hoogtestage gaan wordt aangeraden om een ijzersupplement in te nemen met als doel het optimaliseren van de aanmaak van rode bloedcellen.

Gebruik

1 capsule per dag

Samenstelling

IJzerbisglycinaat, glansmiddel (hydroxypropylmethylcellulose), L-ascorbinezuur, antiklontermiddel (silicaten), nicotinamide, antiklontermiddel (magnesiumzouten van vetzuren), pyridoxinehydrochloride, antiklontermiddel (silicumdioxide), thiaminehydrochloride, mangaanbisglycinaat, riboflavine, koperbisglycinaat, cyanocobalamine, pteroylmonoglutaminezuur.


Zonder gluten – zonder lactose – zonder soja – vegetariërs V – veganisten V

Samenstelling per capsule:

%RI *
Ijzer

30mg

214%

Vitamine C

60mg

75%

Vitamine B1 2.1mg 190%
Vitamine B2 2.4 mg 171%
Niacine 10mg 63%

Vitamine B6

3mg

214%

Foliumzuur 200µg 100%
Vitamine B12 2µg 80%
Koper 550µg 55%
Mangaan 750µg 38%

*RI = Referentie-innameGegevens
CNK2527588
FabrikantenCeres Pharma
MerkenEtixx
Breedte81 mm
Lengte106 mm
Diepte73 mm