Onyster Zalf 10g

Op bestelling

Onze Leveringsmethodes:

Afhalen in de apotheek of aan de automaat

Levering via bpost

Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaren buiten bereik van kinderen, lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw arts of apotheker. In geval van bijverschijnselen, neem contact met uw huisarts.

Geneesmiddelen zijn geen gewone producten. Ze kunnen nooit teruggenomen of geruild worden. De wet verbiedt apothekers om ongebruikte geneesmiddelen terug te nemen. In het belang van uw veiligheid worden alle geneesmiddelen die u terugbrengt naar de apotheek gesorteerd bij de vervallen geneesmiddelen.

Beschrijving

ONYSTER is een zalf bestaande uit witte vaseline, lanoline en 40% ureum. Onyster is geïndiceerd voor de lokale behandeling van schimmelnagels van handen en voeten bij volwassenen, voor chemische avulsie van de nagel voorafgaand aan een antischimmelbehandeling. Dankzij de samenstelling op basis van 40% ureum kan met Onyster uitsluitend de aangetaste nagel worden verzwakt, de gezonde delen van de nagel blijven behouden. De verzwakking maakt dus een selectieve losmaking van het pathologische deel van de nagel mogelijk, waardoor het knippen en verwijderen voor de daaropvolgende antischimmelbehandeling wordt vergemakkelijkt. Het gebruik van Onyster vereist 1 toepassing per dag van een dotje zalf op de aangetaste nagel, gevolgd door het aanbrengen van een occlusief verband (1 per dag) en tenslotte, na 1 tot 3 weken behandeling, het knippen van het door de behandeling losgemaakte pathologische deel van de nagel. Lees aandachtig de bijsluiter voor gebruik.

Gebruik

HOE WORDT ONYSTER® GEBRUIKT ?

 • Breng de benodigde hoeveelheid zalf éénmaal daags aan op de geïnfecteerde nagel en bedek het volledige oppervlak van de nagel.
 • Houd gedurende 24 uur onder een afsluitende pleister.
 • Herhaal het aanbrengen van de zalf en vervang de pleister elke dag, na het verwijderen van de overtollige zalf die de vorige keer is aangebracht.
 • Afhankelijk van de mate waarin de nagel is aangetast en de dikte van de nagel, is een behandelingsduur van 1 tot 3 weken noodzakelijk.
 • Na een behandeling van 1 tot 3 weken wordt aanbevolen het losgekomen, zacht geworden deel van de nagel met behulp van een nagelschaar te laten verwijderen door een gezondheidszorgprofessional.
 • Nadat het aangetaste deel van de nagel is verwijderd, dient een antischimmelbehandeling te worden voortgezet.
Samenstelling

1 tube met 10 g zalf bevat ureum, lanoline, witte vaseline en 21 occlusieve pleisters van polyurethaanfilm

Indicatie

Onyster wordt aanbevolen in het kader van een lokale behandeling van vinger- en teennagelmycosen. Bij volwassenen

Contra indicatie

WANNEER MAG ONYSTER® NIET WORDEN GEBRUIKT ?

Wanneer u overgevoelig (allergisch) bent voor één van de bestanddelen. Bij het ontbreken van gegevens, geniet het de voorkeur de zalf niet te gebruiken in combinatie met andere producten voor lokaal gebruik. Niet gebruiken zonder eerst een gezondheidszorgprofessional te raadplegen.

SPECIALE INSTRUCTIES VOOR GEBRUIK EN WAARSCHUWINGEN:

 • Stop in het geval van een overgevoeligheidsreactie (allergie), met het aanbrengen en informeer uw arts.
 • Niet doorslikken.
 • Niet gebruiken wanneer de huid beschadigd is.
 • Uw handen na gebruik wassen.
 • Niet aanbrengen in de buurt van de ogen of op slijmvliezen.
 • De pleisters zijn uitsluitend voor eenmalig gebruik, niet opnieuw gebruiken.
 • Niet gebruiken wanneer de verpakking beschadigd is of u, nadat deze voor het eerst is geopend, merkt dat de tube niet voorzien is van een beschermende afsluiting.
 • Buiten het bereik van kinderen houden.

MOGELIJKE BIJWERKINGEN:

Dit medisch hulpmiddel kan bij sommige personen hinderlijke effecten veroorzaken: roodheid, irritatie, verweking, afschilfering (eliminatie in de vorm van kleine schubben die losraken van het oppervlak van de huid), kans op allergie, droge huid. Alle andere ongewenste bijwerkingen dienen gemeld te worden bij de fabrikant.

SPECIALE VOORZORGSMAATREGELEN BIJ BEWAREN:

Bewaren beneden 30 °C. JAAR VAN DE CE MARKERING: 2008 DATUM VAN HERZIENING VAN DE BIJSLUITER: Maart 2012

Gegevens
CNK2505287
FabrikantenPierre Fabre
MerkenPierre Fabre Dermatologie
Breedte84 mm
Lengte39 mm
Diepte105 mm
Hoeveelheid verpakking10