Gezondheidsnieuws

Ontdek het laatste nieuws en de beste tips voor een gezonde levensstijl op onze overzichtspagina met gezondheidsnieuws. Hier vindt u een verzameling blogberichten en artikelen over alles wat met gezondheid te maken heeft, van voeding en fitness tot geestelijke gezondheid en ziektepreventie. Blijf op de hoogte van de laatste trends en inzichten en zet vandaag nog de eerste stap naar een gezonder leven.

Blog artikels 145-156 van 172

Pagina's
Sorteer op:
De juiste reflexen tegen winterbeestjes

De juiste reflexen tegen winterbeestjes

Terwijl de griep steeds meer mensen treft, geven we je hier een overzicht van vijf eenvoudige, maar efficiënte maatregelen tegen virale winteraandoeningen.

Wat zijn aambeien?

Wat zijn aambeien?

Aambeien (hemorroïden of speen) ontstaan wanneer de bloedvaten van de anus verwijden of uitzetten. Het zijn een soort spataders die je krijgt als je te hard perst tijdens een toiletbezoek. 

Campagne SaniMemorix zet preventie van dementie op de kaart

Campagne SaniMemorix zet preventie van dementie op de kaart

Het aantal personen met dementie stijgt van ongeveer 132.000 in 2018 naar 188.000 in 2035, een stijging van 42,7%. Belangrijkste oorzaak daarvan is de stijgende levensverwachting en de vergrijzing van de bevolking. Hogere leeftijd is dan ook de belangrijkste en meest bekende risicofactor voor dementie.

Volg jij de Nutri-Score?

Volg jij de Nutri-Score?

De Nutri-Score is een logo voor levensmiddelen. Deze score helpt consumenten om op een evenwichtige manier boodschappen te doen. De Nutri-Score bestaat uit vijf niveaus, gaande van A (groen) tot E (rood). Hou jij rekening met deze score bij jouw aankopen? Wij leggen je uit hoe deze score wordt toegekend aan producten, en waarom er ook kritiek is op de Nutri-Score.

Wat is herpex simplex labialis of koortsblaas?

Wat is herpex simplex labialis of koortsblaas?

Herpes simplex labialis, ook bekend als orale herpes, is een besmettelijke virale infectie veroorzaakt door het herpes simplex virus (HSV-1). Overdracht van het virus gebeurt door direct contact of via speeksel en manifesteert zich als koortsblaasjes op en rond de mond. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie zijn wereldwijd twee op de drie mensen met dit virus besmet (met vaak een besmetting in hun kindertijd) en dragen het vervolgens de rest van hun leven met zich mee.

Yoga of pilates?

Yoga of pilates?

Yoga en pilates zijn vaak gelijkaardige workouts met talrijke gezondheidsvoordelen. Er zijn bovendien verschillende variaties beschikbaar, waardoor het vaak moeilijk is te weten wat het best past bij jou. Ondanks de vergelijkbare voordelen hebben yoga en pilates een heel andere oorsprong. 

Wat is een opvlieger?

Wat is een opvlieger?

Een opvlieger, vaak ook warmteopwelling of vapeur genoemd, is een plotseling gevoel van intense hitte waarbij je gezicht, hals en/of borst rood worden en je opeens heftig gaat zweten. 

Last van rode ogen?

Last van rode ogen?

Conjunctivitis, ook bekend als oogbindvliesontsteking of ‘rood oog’, is een infectie of zwelling van het slijmvlies dat het oogwit en de binnenkant van de oogleden bekleedt. Bij irritatie zwellen de bloedvaten op en raken ze ontstoken. Dit geeft het oog een rode kleur die vaak op conjunctivitis wijst.

Detoxen, slechts een mode?

Detoxen, slechts een mode?

Detoxen, het trendy woord van het begin van het jaar? Naast het feit dat het een modeverschijnsel is, heeft je lichaam er soms ook echt behoefte aan. Ontdek onze tips om het jaar goed in te zetten!

Sportvoeding

Sportvoeding

Mensen die aan sport doen hebben vaak hun eigen (eet)gewoontes maar helaas zijn die vaak gebaseerd op misvattingen. Een aantal tips!

Hoe en wanneer je medicatie nemen tijdens de ramadan?

Hoe en wanneer je medicatie nemen tijdens de ramadan?

Tijdens de ramadan kan het lastig zijn om je medicatie op de juiste momenten in te nemen. Bijvoorbeeld als je gewend bent om je geneesmiddelen bij de maaltijden in te nemen. Bovendien kan je lichaam anders reageren op je medicatie, omdat je anders eet en slaapt. Je apotheker kan je daarbij helpen…

Wat zijn seksueel overdraagbare aandoeningen?

Wat zijn seksueel overdraagbare aandoeningen?

Seksueel overdraagbare infecties zijn, zoals de naam al zegt, infecties die worden overgedragen tijdens geslachtsgemeenschap of seks. Dat wil echter niet zeggen dat er altijd penetratie nodig is om een soa over te dragen. Ook contact van de geslachtsdelen met de huid, vingers of mond kan een besmetting veroorzaken. De meest voorkomende soa's zijn chlamydia, herpes en genitale wratten. Bij homoseksuele mannen zien we dan weer vaker syfilis en gonorroe.

Pagina's